Un susținător Ripple folosește Ethereum pentru a regândi sistemul bancar | CexMinerRomania

Un susținător Ripple folosește Ethereum pentru a regândi sistemul bancar

Una dintre primele bănci implicate în spațiul blockchain, banca germană online Fidor, a păstrat tăcerea mai multă vreme în legătură cu schimbaera strategiei tehnologice. Între timp, mai multe firme din sectorul financiar i-au luat-o pe urme prin investiții și parteneriate.

Cât de devreme a intrat în acest spațiu Fidor? În timp ce alte bănci continuă să investigheze tehnologia prin eforturi de consoțiu, Fidor a integrat Ripple încă din 2014, mergând până la a încerca să construiască o bancă bitcoin cu partenerul Kraken, parteneriat care nu s-a materializat.

În ciuda acestor investigații, banca online a rămas însă absentă de la eforturile făcute de consorțiumuri, alegând în schimb să se concentreze pe dezvoltare.
Ideea este dea  implementa sistemul bancar de bază tradițional, folosindu-se însă de software-ul lor rapid, după spusele lui Patrick Gruban, director de investiții la Fidor TecS.


Acesta a spus că prevede niște sisteme bazatet pe blockchain care să înlocuiască serviciile tradiționale de nivel mic, ținând cont că mentenanța sistemelor curente costă milioane de dolari în fiecare an.

După spusele lui, registrele distribuite ar putea să supravegheze conturile clienților, împrumuturile și certificatele de depozit. Diferitele bănci, centrele de date și autoritățile ar putea să partajeze informații ca parte din eforturile de a reduce costurile și de a oferi o mai bună securitate. Nu este vorba, după declarațiile lor, de o economie de 10%, ci de câteva sute de procente.

Gruban nu aută să foloseasă servicii ca Ripple pentru a crea o șină de plată între bănci, eforturi care nu s-au materializat în ciuda entuziasmului lor, ci să exploreze formule de utilizare interne.

Mai multe informații aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...