Ce se va întâmpla în Europa cu moneda digitală? | CexMinerRomania

Ce se va întâmpla în Europa cu moneda digitală?

Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare din partea Parlamentului European a votat ieri aproape în unanimitate adopția raportului legat de monedele virtuale.





Decizia de 54 la 1 a fost unul din ultimele obstacole pentru o măsură care ar putea să conducă la crearea unui organ legislativ, iar următorul pas este votul întregului Parlament European.

Într-o discuție cu cei de la CoinDesk, fondatorul Forumului de Tehnologie Blockchain și Monedă Digitală Europeană (EDCAB) a descris votul ca fiind parte a unei mișcări mai mari de reglementare a platformelor de monedă digitală sub controlul autorităților anti-spălare de bani deja existente.

Fondatorul EDCAB Sian Jones a dclarat:

Este un pas important înainte care dă semne încurajatoare și susținere, în același timp recunoscând că aduc niște provocări pentru organele legislative și pentru cei care crează politicile de desfășurare.

Jones este unul dintre cei trei acționari din industrie care s-au adresat membrilor Parlamentului în cadrul audierilor publice legate de moneda digitală, de la începutul anului.
În timp ce trecerea raportului cu un acord aproape în unanimitate ar putea fi văzut ca un fel de susținere la o scară largă, decizia nu a fost făcută fără eforturi. Documentul original de cinci pagini a fost acompaniat în cele din urmă de încă 62 de pagini de amendamente, conform spuselor lui Jones.


Printre termenii raportului, schimburile de monedă virtuală ar intra sub controalele AML existente și s-ar crea o nouă instituție de supraveghere pentru afacerile cu monede digitale.
În ciuda măsurilor, Europa a fost văzută de mai multă vreme ca având reglementări mai favorabile pentru reglementările de monedă digitală decât alte națiuni dezvoltate, în special comparativ cu SUA.

De exemplu, Curtea Europeană de Justiție a scutit tranzacțiile bitcoin de TVA, recunoscând în practică moneda digitală ca o formulă de plată comparativă cu alte monede. Prin comparație, anumite agenții din SUA văd bitcoinul ca și proprietate, ceea ce presupune că este taxabil în funcție de diferența de preț de la cumpărare la vânzare, chiar dacă vânzarea este o tranzacție comercială.

Noutățile de azi vin după ce Comisia de Protecție a Pieței Interne pentru Consumator a creat propria versiune pentru acest raport, iar decizia ne aduce mai aproape de un posibil vot în sesiunea plenară din luna mai, la care vor participa toți cei 751 de membri ai Parlamentului European.

Sursa – Michael Del Castillo via CoinDesk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...