De ce testeaza Visa Europe remitentele pe blockchain | CexMinerRomania

De ce testeaza Visa Europe remitentele pe blockchain

Visa Europe este cea mai nouă instituție financiară care a anunțat dovada de concept blockchain luna aceasta, când a dezvăluit cum lucrează să implementeze tehnologiile emergente pentru remitențe.

În timp ce multe alte afaceri asemănătoare caută să urmărească astfel de proiecte pe registre închise, înregistrate, partenerul pe inovații Jon Downing de la Visa Europe Collab a clarificat că proiectul pe care îl testează se desfășoară pe blockchain-ul de la bitcoin. Într-un interviu, Downing și Edan Yago, directorul companiei Epiphyte, care oferă servicii de blockchain, au discutat despre inițiativă în detaliu. Plățile proof of concept, au explicat ei, își au originea într-un mediu de testare pus la punct de Epiphyte și că fondurile sunt trimise trans-frontalier prin blockchain-ul bitcoin și primite pe dispozitivele Visa.


Downing a explicat că ”o plată care ar merge din moneda fiat ar fi primită pe serviciul mobil de plăți din Kenya, M-Pesa, dar ar fi facilitată printr-unul dintre furnizorii blockchain care permite transferul acelor fonduri

Downing a spus că  se concentrează pe industria de remitențe pentru că au simțit nevoia să identifice felul în care sunt utilizate serviciile la nivel de individ, cu potențialul de a adăuga valoare pe piața globală.
Testul este important pentru că sectorul de remitențe a afost de mai multă vreme identificat ca fiind unul care ar putea să fie dat peste cap de utilizarea plăților P2P pe blockchain.

Până acum, ideea că bitcoin-ul ar putea să scadă costurile în remitențe avea un handicap din cauza operatorilor tradiționali ca MoneyGram și Western Union, care au căutat să portretizeze banii ca fiind o metodă de plată ce nu poate fi manevrată cu ajutorul alternativelor digitale.

Problemele pe care Visa vrea să le rezolve

Yago a spus că are o problemă cu ideea unora ca MoneyGram sau Western Union, care nu au o gândire creativă. Moneda bitcoin oferă soluții creative unor probleme de ultimă oră, cum ar fi faptul că majoritatea costurilor de remitențe vin sub forma unor chioșcuri și birouri fizice din care clienții își ridică banii.

Marea schimbare care face diferența în ceea ce privește oportunitățile oferite de bitcoin este că atunci când folosești standarde neînregistrate, poți avea jucători locali care să se integreze în piață și care să îți ofere o gamă largă de efecte asupra rețelei ” a spus Yago.

În loc să investească în formule pe termen scurt, Yago a spus că un jucător mare ca Visa poate pur și simplu să își extindă activitatea rețelei folosindu-se de blockchain-ul bitcoin.

Pentru programul proiectului, Visa a alocat 100 de zile iar acum au trecut de jumătatea pregătirilor. Dovada de concept este folosită astăzi în scopul cercetării, iar scopul, după spusele lui Downing, este acela de a studia intern rezultatele.

Dacă dovada de concept se dovedește a fi o idee bună, a sugerat că ar putea să meargă mai departe către o fază de incubator, cu utilitate într-o anumită piață și cu parteneri financiari selecționați.

Au ales bitcoin-ul

În timp ce alte proiecte susțin blockchain-ul privat din aceleași motive și au ajuns la aceeași concluzie, Visa Europe și Epiphyte par să caute să folosească blockchain-ul de la bitcoin într-o manieră comparabilă cu Interledger, protocolul introdus de Ripple pentru a unifica băncile și registrele distributive.


Visa are cea mai puternică rețea de plăți din lume, iar abilitatea noastră de a extinde această funcționalitate este o dovadă extrem, extrem de puternică pe care o putem apoi extinde, ca funcționalitate, către orice rețea de plată” a spus Yago.

Din această perspecitvă,Yago a descris dovada de concept ca un motor inter-rețelistic ce permite „aranjamente instant” pe un registru distributiv dar că în cele din urmă transmite tranzacții către mai multe sisteme de plată înregistrate.

Securitatea și efectele rețelei bitcoin, după analiza lui, fac blockchain-ul bitcoin unul ideal pentru clienți ca Visa Europe care caută să își extindă sistemele de plată. De exemplu, a sugerat că dacă un furnizor de servicii bitcoin cade, natura deschisă a platfromei bitcoin permite utilizatorilor să routeze plățile prin alt furnizor.

Poți transfera valori în mod dinamic, pe baza fiecărei tranzacții în parte pentru că bitcoin-ul are o rețea deschisă” a continuat acesta. Nu suntem legați de un singur furnizor, ba mai mult, nu trebuie să stabilești din timp ce furnizor vei folosi.

Geneza proiectului

Downing era de asemenea entuziasmat de ideea de a pune proiectul în contextul unor eforturi mai mari făcute de Visa Europe Collab pentru a crea noi dovezi de concept mai inovative.
Deși a notat că Visa Europe studiază și Internet Of Things și noile tehnologii din mediul retail, a spus că blockchain-ul este un ”punct de focalizare foarte important”

Există un grup foarte mic de oameni în rândul Visa Europe Collab, iar noi ne concentrăm să explorăm criptomonedele și blockchain-ul, și ceea ce ar putea să fie o oportunitate pentru Visa Europe și pentru ecosistemele de plată” a spus Downing.

Deocamdată, după spusele lui, se accentuează felul în care blockchain-ul le poate permite celor de la Visa să ofere servicii mai repede și cu capabilități mai bine dezvoltate.

Începută pe 10 septembrie, dezvoltarea pentru dovada de concept se va încheia pe 7 decembrie, moment în care partenerii vor veni cu un raport complet al studiului.

Downing a spus că următoarea etapă pentru proiect, înainte de concluzii, va fi testarea tehnologiei.


SursaPete Rizzo via CoinDesk







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...