Poate utilizarea nerestricționată a blockchainulu să ducă la dispariția lui? | CexMinerRomania

Poate utilizarea nerestricționată a blockchainulu să ducă la dispariția lui?

Accesul la resursele economice este limitat în lumea reală de legislație și reglementări care guvernează utilizarea. Supra-folosirea unor resurse economice le poate seca și chiar distruge. Este posibil ca accesul nerestricționat asupra blockchainului să ducă la dispariția acestuia?

 

 

 

Supra-folosirea blockchain 

Dimensiunea medie a blockchainului bitcoin a crescut de la 0,37MB cât avea în februarie 2015 la 0,74MB în februarie 2016, o dublare a utilizării capacității. Întrebat despre plângerile din ce în ce mai multe de pe Blockchian.info, directorul Peter Smith a postat pe twitter:

“Așa cum am spus în postarea mea, sunt indicații timpurii că ar putea apărea probleme în viitor. Trebuie să facem planuri pentru un viitor de succes”

Supra-utilizarea unei resurse în lumea reală duce adesea la o creștere a costului și la restricții impuse asupra utilizării. Există mecanisme smilare care se declanșează chiar și în lumea digitală, descentralizată, pentru a conserva resurse. 

Regulile de minare au evoluat către tranzacții dust (tranzacții foarte mici, neeconomice). Comisioanele pe tranzacție impun un cost pentru utilizarea blockchainului. Acest lucru, în general, previne utilizarea incorectă a blockchainului. Excepțiile includ testele de stres ale blockchainlui, când un număr mare de tranzacții sunt trimise pentru a testa capacitatea blockchainului.

Avans tehnologic 

Așa cum am văzut în cazul oricărei resurse naturale, scăderea cantității de resurse rezultă în avans tehnologic pentru a conserva acea resursă și extrage maximul din această. În cazul monedei bitcoin, există o dezbatere (nesănătoasă, din cauza pasiunii pe care o generează) asupra dimensiunii blockului. O creștere a acesteia va rezulta în creșterea numărului de tranzacții incluse într-un block, crescând efectiv capacitatea blockchianului.

Dimensiunea blockchainului are de asemenea un impact asupra celor care rulează noduri pline. În timp ce numărul în creștere al blockurilor a rezultat în dimensiunea blockchainului care depășește 60GB, progresul în dezvoltarea hardware (dimensiunile HDD, viteza de procesare) a asigurat faptul că rularea unui nod plin nu este imposibilă pentru utilizatorul de rând. 

Dacă se aplică legea lui Moore, dimensiunea blockchain nu ar trebui să ridice probleme. Mai mult, chiar dacă blockchainul devine greu de manevrat pentru utilizatorul de rând, metode cum ar fi compresarea blockchain sau blockchainurile trunchiate ar putea să fie implementate.


Sursa –  Jacob J. via CoinTelegraph

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...