Consilierul lui Putin spune că plățile cu bitcoin în Rusia sunt o crimă | CexMinerRomania

Consilierul lui Putin spune că plățile cu bitcoin în Rusia sunt o crimă

Unul dintre consilierii lui Vladimir Putin se pare că și-ar fi dat cu părerea despre bitcoin, mergând atât de departe încât să sugereze că acceptarea plăților în monedă digitală reprezintă nici mai mult nici mai puțin decât un act criminal.



German Klimenko, denumit recent consilier în probleme legate de Internet, a declarat pentru serviciul de știri online rus Lenta că acceptarea plăților cu bitcoin este o crimă.

”Bitcoinul nu este primul, există și alte metode de plată. Acceptarea bitcoinului ca plată pentru orice este de neacceptat pentru că este o crimă.

Klimenko a continuat prin a sugera că și alte țări vor face mișcări pentru a interzice moneda digitală, dacă vor observa o adopție la scară mai mare.

Toate statele din lume urmăresc cu plăcere evoluția în doze homeopate, dar atunci când problema va deveni critică, cu siguranță că toată lumea îl va interzice” a declarat acesta pentru publicație.

Comentariile au apărut în paralel cu planurile Rusiei de a interzice utilizarea așa-numiților surogați de bani, o clasă de bani emiși non-guvernamental, printre care se numără și moneda bitcoin. Cu toate acestea, se pune întrebarea – ce formă va lua această interdicție, dacă ea va fi instituită și, de asemenea, cum va fi impusă ea.

Klimenko a discutat și în trecut despre reglementarea Internetului. Conform publicației online Meduza din Lituania, consilierul prezidențial crede că Internetul are nevoie de mai multe reglementări pentru că ”este inundat de bani, infractori și teroriști. Desigur că toate acestea trebuie să fie reglementate” a spus Klimenko.

Sursa – Stan Higgins via CoinDesk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...