Green Wallet, cel mai sigur portofel bitcoin de la Blockstream | CexMinerRomania

Green Wallet, cel mai sigur portofel bitcoin de la Blockstream

Compania Blockstream a anunțat lansarea Green Wallet, apreciat drept ”cel mai sigur portofel pentru Bitcoin”. Acesta a fost dezvoltat cu sprijinul lui Adam Back, unul dintre cei mai respectați dezvoltatori din ecosistemul cripto.
Green Wallet este disponibil în versiunea pentru Android și iOS și are o gamă largă de caracteristici de siguranță. Potrivit anunțului oficial al companiei, există “prea multe caracteristici” de menționat. Cu toate acestea, reamintește utilizatorilor curenți că:
Am păstrat aceeași securitate multisig pe care utilizatorii existenți o cunosc și o iubesc. În același timp, am implementat o serie de funcții avansate care ar trebui să-i încânte pe utilizatorii pretențioși.

Compatibil cu portofelele hardware

Noua versiune a portofelului mobil este compatibilă cu modelele Ledger Nano S și Trezor One. Unul dintre avantajele oferite este stocarea cheilor private în două locuri. Una dintre cheile private este stocată pe mobil, în timp ce cea de-a doua este păstrată pe serverul Blockstream Green.


Astfel, în cazul în care pierdeți telefonul, fondurile rămân în siguranță.
La fel ca modelul anterior, Green Wallet folosește sistemul multisig 2-din-2. Există, de asemenea, o serie de metode 2FA disponibile în aplicație de la Google Authenticator. Tranzacțiile pot fi confirmate prin e-mail, telefon sau SMS, în funcție de preferințe.

Cel mai sigur portofel dedicat bitcoin

Spre deosebire de alte versiuni, Green Wallet nu stochează o gamă largă de criptomonede. Este dedicat Bitcoin, dar este considerat unul dintre cele mai sigure portofele disponibile în prezent.
Portofelul a fost dezvoltat de către inventatorul original cypherpunk al Hashcash Adam Back. Green Wallet nu necesită verificări KYC pentru a-l utiliza, fiind suficientă o adresă de e-mail pentru recuperarea portofelului.
Adam Back a declarat pe Twitter:
După părerea mea, folosind portofelul hardware Ledger sau Trezor cu Green Blockstream pe Android plus multsig 2FA (Google auth cu dispozitiv offline) și opțiunea de verificare încrucișată cu propriul fullnode pe Tor este probabil cea mai sigură soluție portabilă Bitcoin disponibilă astăzi.
 Daca ai testat acest wallet poti sa lasi un feedback mai jos la comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

loading...
loading...